Fra tzatziki og moussaka til ovnsstekt høne og fylt blekksprut
Mim greske taverna

Min greske taverna

Mat og mennesker i Eleftheres

Dette er en bok for deg som elsker Hellas. Som vet at gresk mat er uendelig mye mer enn moussaká, souvláki og tzatzíki, og gjerne vil prøve deg på fylt blekksprut, kaningryte med løk, fylte vinblad, greske kjøttboller og ovnsstekt høne med mye godt. Og som vil lære mer om gresk matkultur og livet i en gresk landsby.

Tove Cecilie Fasting flyttet til Hellas i 1993, og bor i landsbyen Eleftherés i Makedonia i Nord-Hellas. Der driver hun at gjestgiveri og serveringssted sammen med sin greske mann Chrístos. Hun har tidligere utgitt bøkene Hellas. Folket, maten, høytidene – året rundt (2003) og Paradiso. Rapport fra en gresk landsby (2005).

”… en innsiktsfull og morsom bok om spennende ulikheter mellom gresk og norsk hverdagskultur,” skriver Jens A. Riisnæs om Paradiso.

Les om Paradiso. Rapport fra en gresk landsby her.

Tove Cecilie Fastings hjemmeside finner du på www.kairos-holidays.com.
 

ISBN: 978-82-7889-121-6
Heftet
Illustrert av Jan-Kåre Øien
Kr 169,00
Bøkene kan bestilles pr. e-post til frifor@online.no. Porto kommer i tillegg.