"Like bra i sengen som på kjøkkenet" (Aftenposten)
En smak av Kreta

En smak av Kreta

"Den internasjonalt kjente 'Kreta-dietten', som får æren for at kreterne blir så gamle, er det nesten ingen som har hørt om i landsbyen vår. Men de følger den. På den kretiske landsbygda spiser (og langt på vei lever) folk fremdeles som de gjorde da Knossos ble bygget."

Aud Thorstad bor i en restaurert olivenmølle i den lille landsbyen Hamalevri like Øst for Rethymno på Kretas nordkyst. Hit kom hun i 1994, og her har hun lært å lage gresk mat fra grunnen av. Dyktige læremestre har vært nabokoner og kokker på lokale tavernaer. I denne boka finner du oppskrifter på kjente greske retter som moussaka, keftedes (kjøttboller) jemistes og gryteretten stifado, men også på en rekke andre sunne og velsmakende, men kanskje ikke fullt så kjente retter, der friske grønnsaker, bønner, linser, krydderurter og ost spiller en viktig rolle. Innimellom alle oppskriftene forteller forfatteren om greske og mer typisk kretiske skikker knyttet til maten - det være seg julen, fasten, påsken eller i brylluper ogt begravelser.

"Noe så sjelden som en leseverdig kokebok. Like bra i sengen som på kjøkkenet." (Yngve Ekern i Aftenposten)

Les flere anmeldelser her.

Aud Thorstad arrangerer matkurs på Kreta fra mai til oktober - se www.kretamat.com.

ISBN: 978-82-7889-098-1
Illustrert av Jan-Kåre Øien
Kr 228,00
Bøkene kan bestilles pr. e-post til frifor@online.no. Porto kommer i tillegg.